AutoNiveau Remote Diagnostics newsflashes

Samen werken aan oplossingen voor complexe storingen

Ondersteuning Ford Mustang Mach-E

12-10-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics bieden we volledige support voor de Ford Mustang Mach-E. De Mustang Mach-E is de nieuwe elektrische auto van Ford die wordt geleverd sinds dit jaar. Met de originele Ford diagnosetester is het onder andere mogelijk trekhaakkabelsets te coderen, nieuwe sleutels in te leren en uiteraard nog vele andere werkzaamheden te verrichten. 

Ford Fiesta 2017- Cruise control

12-10-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk bij een Ford Fiesta VII (vanaf bouwjaar 2017) cruise control te configureren.
De cruise control kan geconfigureerd worden nadat hiervoor de juiste onderdelen in de auto gemonteerd zijn.

ADAS-kalibratie radarmodule

24-08-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om de radarmodule te configureren nadat deze is vervangen bij een Mercedes van het MFA-platform. Voertuigen op dit platform zijn gebouwd tussen 2012 en 2019. Bijvoorbeeld de A-klasse W176, GLA-klasse X156 en B-klasse W246. Voor de kalibratie van deze radar zijn er geen ADAS-kalibratieborden nodig. De kalibratie kan met een testrit worden uitgevoerd nadat de dynamische kalibratie is geactiveerd met de diagnosetester.

Airbagmodule Renault Trafic III

10-08-2021 | Het configureren van een nieuwe airbagmodule is vanaf nu ook mogelijk bij een Renault Trafic III (vanaf bouwjaar 2014) via AutoNiveau Remote Diagnostics. De configuratie van de airbagmodule kan online worden opgehaald met behulp van de OEM-diagnosetester. Het is daarom niet nodig om eerst de configuratie uit de oude module te lezen.

Tesla Model 3 Service Mode elektrische handrem

10-08-2021 | AutoNiveau kan bij de Tesla Model 3 de elektrische handrem in de Service Mode zetten. In deze mode wordt de handrem in de remklauw teruggesteld zodat er service kan worden uitgevoerd aan de achterremmen. Voor deze handeling is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de Tesla Model 3/Y servicekabel. De diagnosespecialist van AutoNiveau zal vragen deze servicekabel aan te sluiten op het voertuig en de laptop die aanwezig is in de werkplaats. Vervolgens zal via TeamViewer de functie worden uitgevoerd. Meer weten over diagnose stellen aan een Tesla? Lees dan het volgende artikel.

Trekhaakconfiguratie Volkswagen ID.3 en ID.4

19-07-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om een after-market trekhaakset te coderen bij auto’s op het nieuwe MEB-platform van de Volkswagen Groep. Dit is door ons uitgevoerd bij een Volkswagen ID.3 en ID.4 en we breiden dit uit naar andere voertuigen op dit platform. 

ADAS-kalibratie Alfa Romeo Giulia

19-07-2021 | In de afgelopen periode hebben we tijd geïnvesteerd in het kalibreren van ADAS-systemen bij Alfa Romeo. Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu mogelijk om een radarkalibratie uit te voeren bij de Alfa Romeo Giulia. Voor deze kalibratie is het noodzakelijk dat er geschikte ADAS-kalibratieborden aanwezig zijn in de werkplaats.

ABS/ESP-probleem na vervangen instrumentenpaneel

05-07-2021 | Veel auto’s van de Volkswagen Groep hebben last van het probleem dat de codering van de ABS/ESP-module verloren gaat wanneer het instrumentenpaneel van de auto wordt vervangen. Helaas kan het erg lastig zijn om vervolgens de codering weer goed te krijgen. Zowel met de originele diagnosetester, als met after-market diagnose-apparatuur ervaren wij dit probleem.

Ondersteuning Ford Kuga III

03-06-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics bieden we volledige support voor de nieuwe Ford Kuga III. Met de originele Ford diagnosetester is het onder andere mogelijk trekhaakkabelsets te coderen, nieuwe sleutels in te leren en uiteraard nog vele andere werkzaamheden te verrichten.

Trekhaakconfiguratie Renault

03-06-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics bieden we volledige ondersteuning aan voor het configureren van trekhaakkabelsets voor Renault. Zo is dit onder andere mogelijk voor de:

  • Megane IV
  • Scénic IV
  • Espace V
  • Kadjar
  • Talisma

Trekhaakconfiguratie nieuwe Ford Explorer

20-05-2021 | In samenwerking met onze partner ECS Electronics hebben we een trekhaakcodering uitgevoerd voor een after-market trekhaak-kabelset op de nieuwe Ford Explorer U625 vanaf modeljaar 2020. De nieuwe Ford Explorer is gebouwd op het Ford CD6-platform, dat ook wordt gebruikt voor de nieuwe Lincoln Aviator.

Trekhaakconfiguratie Skoda Kamiq

03-05-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het coderen van een after-market trekhaak-kabelset ook mogelijk op de nieuwe Skoda Kamiq. Onlangs hebben we dit succesvol uitgevoerd op een Kamiq van modeljaar 2021. De Skoda Kamiq is gebouwd op hetzelfde platform als onder andere de huidige Audi A1, Seat Ibiza en Volkswagen Polo.

Trekhaakconfiguratie nieuwe Opel Mokka en Mokka-e

29-04-2021 | In samenwerking met onze partner, ECS Electronics, hebben we een trekhaakcodering uitgevoerd voor een after-market trekhaak-kabelset op de nieuwe Opel Mokka en de elektrische Opel Mokka-e. De nieuwe Opel Mokka is gebouwd op het CMP-platform van PSA, dat onder andere ook wordt gebruikt voor de nieuwe Citroën C4, Peugeot 208/2008 en de nieuwe Opel Corsa.