AutoNiveau Remote Diagnostics newsflashes

Samen werken aan oplossingen voor complexe storingen

Schrijf je in!

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe diensten en ontwikkelingen? Schrijf je in voor de AutoNiveau Remote Diagnostics Newsflash. Zodra er nieuwe mogelijkheden of wijzigingen zijn ontvang je van ons bericht. 

Kia Ceed (2018-) benzine partikelfilter regeneratie

21-12-2022 | Sinds de invoering van de Euro 6c-norm zijn er fabrikanten die een partikelfilter monteren bij een benzineauto. Met een dergelijk filter wordt de uitstoot van partikels verlaagd bij direct ingespoten benzinemotoren. Het is mogelijk om via AutoNiveau een geforceerde regeneratie uit te voeren bij een Kia Ceed met een dergelijk filter. 

Trekhaakcodering DS 4 (2022-)

13-12-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics kun je vanaf nu een after-market trekhaakset coderen op de nieuwe DS 4. Dit voertuig staat op het platform genaamd EMP2 V3, waarop ook de Peugeot 308-III en Opel Astra-L staan. Naast het coderen van een trekhaak kan AutoNiveau nog veel meer diensten uitvoeren bij deze voertuigen. Denk daarbij aan het aanleren van sleutels, coderen van nieuwe modules en het uitvoeren van kalibraties.

Fiat Talento (2016-) sleutels aanleren

13-12-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk bij een Fiat Talento sleutels aan te leren. Tijdens het aanleren van de nieuwe sleutel hebben we alle al werkende sleutels nodig. Daarnaast hebben we voor deze handeling extra gegevens nodig over het voertuig en de eigenaar. Deze gegevens hebben we nodig omdat dit voertuig onderhuids een Renault Trafic III is. Wanneer er sleutels worden aangeleerd met de originele Renault-tester is dit verplicht.

Audi e-tron digitale zijspiegels module vervangen

29-11-2022 | De Audi e-tron is optioneel uitgerust met digitale zijspiegels. Aan beide zijde waar normaliter de zijspiegel is gemonteerd, is bij deze voertuigen een camera geplaatst. De bestuurder kan op beeldschermen in de deurpanelen zien wat er zich naast het voertuig afspeelt.  Audi heeft gekozen voor deze constructie om de luchtweerstand van het voertuig te verlagen. Wanneer één van de beeldschermen wordt vervangen, moet deze worden aangeleerd, AutoNiveau Remote Diagnostics kan dit uitvoeren.

Trekhaakcodering Peugeot 308-III en Opel Astra-L

29-11-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om een after-market trekhaakset te coderen op de nieuwe Peugeot 308-III en Opel Astra-L. Deze voertuigen staan op hetzelfde platform, namelijk EMP2 V3.

Mercedes Collision Prevention Assist foutcode B2206

17-11-2022 | Het is een bekend probleem dat bij verschillende voertuigen van Mercedes de foutcode B2206 “Voertuigidentificatienummer niet correct of niet aanwezig” in de CPA (Collision Prevention Assist) module wordt geschreven. Deze foutcode kan zomaar ontstaan, zonder dat hiervoor een aanwijsbare reden is.

 

Toyota hybride remvloeistof verversen

25-10-2022 | Bij hybride voertuigen van Toyota is een diagnosetester nodig bij het vervangen van de remvloeistof. AutoNiveau kan deze procedure uitvoeren zodat de remvloeistof volledig en op de juiste wijze wordt ververst. Tijdens deze handeling zijn er twee personen nodig in de werkplaats. Eén voor het bedienen van het rempedaal en een tweede voor het openen/sluiten van de ontluchtnippels op de remklauwen.

Kia EV6 service reset

25-10-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk bij een Kia EV6 een service-reset uit te voeren. De Kia EV6 is in 2021 geïntroduceerd en staat op het E-GMP platform. Voertuigen die ook op dit platform staan zijn de Hyundai IONIQ 5 en Genesis GV60. 

Ford Ka en Fiat 500 passagiersairbag uitschakelen

19-10-2022 | Ford Ka (2008-2016) en Fiat 500 (2007-) zijn onderhuids aan elkaar verwant en staan beide op een platform van Fiat. Bij deze voertuigen is het niet altijd mogelijk de passagiersairbag uit te schakelen.AutoNiveau kan de codering van deze voertuigen veranderen, zodat dit wel mogelijk wordt. De passagiersairbag kan vervolgens worden in- en uitgeschakeld via het instrumentenpaneel.

Software-update van Smart Remote

13-09-2022 | De AutoNiveau Smart Remote wordt continu verbeterd met behulp van software-updates. Wanneer de remote wordt aangesloten op de OBD-poort zal deze – indien beschikbaar – automatisch de software updaten. Het update-proces duurt gemiddeld 2 minuten. 

Honda Insight (2009-) sleutel aanleren

13-09-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk bij een Honda Insight (2009-) sleutels aan te leren. Tijdens het aanleren van de nieuwe sleutel hebben we alle al werkende sleutels nodig. 

Volvo XC90-II en XC60-II OEM trekhaakconfiguratie

23-08-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om een originele trekhaakset te coderen bij de Volvo XC90-II (2015-) en XC60-II (2018-). Deze auto’s zijn gebouwd op het nieuwe SPA-platform en ondersteunen het DoIP-protocol. 

DoIP-ondersteuning voor Mercedes, Jaguar, Land Rover

11-08-2022 | DoIP is de nieuwe manier van communicatie tussen voertuig en diagnosetester. Het staat voor “Diagnostics over Internet Protocol” en is vele malen sneller is dan de gebruikelijke communicatiemethodes. Eerder dit jaar heeft de Smart Remote een update gekregen om dit protocol te ondersteunen voor Volvo en Polestar. Met trots kunnen we mededelen dat de Smart Remote vanaf nu ook DoIP ondersteunt voor Mercedes en Jaguar - Land Rover. 

After-market trekhaak coderen Porsche Macan (-2017)

30-06-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics kan je nu ook een after-market trekhaakset coderen bij een Porsche Macan. Na het inbouwen van een after-market trekhaakset zal de verlichting van de aanhanger al werken voordat deze gecodeerd is. Om geavanceerde functies zoals het automatisch uitschakelen van de parkeersensoren te laten werken moet er een codering worden uitgevoerd. 

Subaru XV keyless sleutel aanleren

30-06-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk bij een Subaru XV keyless sleutels aan te leren. Tijdens het aanleren van de nieuwe sleutel hebben we ook alle al werkende sleutels nodig.

Alfa Romeo Giulia en Stelvio keyless sleutel aanleren

24-05-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk bij een Alfa Romeo Giulia en Stelvia keyless sleutels aan te leren. Tijdens het aanleren van de nieuwe sleutel hebben we ook alle al werkende sleutels nodig. 

Peugeot/Citroën/Opel Rumble reset

24-05-2022 | Bij de 1.2 turbo benzinemotor die gebruikt wordt door Peugeot, Citroën en Opel wordt door het motorstuurapparaat bijgehouden hoe vaak er zelfontbranding heeft plaatsgevonden. Wanneer dit te vaak plaats vindt, zullen hiervoor foutcodes worden geschreven. Echter zijn deze foutcodes niet zomaar te wissen nadat het onderliggende probleem verholpen is.

Volvo V60-I(-2018) en CMA-platform (Volvo XC40) airbag reset

10-05-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om bij een Volvo V60-I en voertuigen op het CMA-platform het stuurapparaat van de airbag te resetten. Voertuigen op het CMA-platform zijn bijvoorbeeld de Volvo XC40 en de Polestar 2.

Aanpassing formulier voertuiggegevens

19-04-2022 | Voor het uitvoeren van diefstalgevoelige handelingen bij auto’s van de Volkswagen groep is al geruime tijd informatie over het voertuig en de eigenaar nodig. Met deze gegevens weten we zeker dat de rechtmatige eigenaar van het voertuig de dienst aanvraagt. Deze gegevens hebben we vanaf heden ook nodig voor het aanleren van sleutels bij de nieuwste modellen van Renault. 

AutoNiveau Remote Diagnostics gebruikersdagen

11-04-2022 | Sinds de start van AutoNiveau Remote Diagnostics in 2016 zijn er veel nieuwe ontwikkelingen geweest in de automotive branche. Auto's worden steeds complexer. Graag delen wij de kennis die is opgedaan en geven we een unieke kijk in onze keuken. We nodigen je dan ook graag uit voor één van de AutoNiveau Remote Diagnostics gebruikersdagen.

Ondersteuning van DoIP voor Smart-remote

16-03-2022 | De AutoNiveau Smart-remote is ontwikkeld met een blik op de toekomst. Daarom kunnen we nu met trots aankondigen dat de Smart-remote vanaf nu ook het DoIP-protocol ondersteunt. DoIP staat voor “Diagnostics Over Internet Protocol” en is de nieuwe manier van communicatie tussen voertuig en diagnosetester. 

AdBlue (ureum)-melding in instrumentenpaneel resetten

18-01-22 | Voertuigen van Peugeot/Citroën/DS/Opel met een Euro 6 dieselmotor maken gebruik van een AdBlue-systeem. Wanneer het AdBlue-reservoir in de auto bijna leeg is, zal de auto hiervan een meldingen geven. Na het vullen moet deze melding vanzelf verdwijnen. Echter komt het vaak voor dat na het vullen van de AdBlue, de melding niet vanzelf weg gaat. 

Radarmodule vervangen Renault Zoe

18-01-22 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om bij een Renault Zoe de radarmodule te configureren nadat deze is vervangen. Nadat de module geconfigureerd is, moet deze gekalibreerd worden. De kalibratie kan rijdend worden uitgevoerd zonder dat hiervoor ADAS-kalibratieborden nodig zijn. 

Wijzigingen tarieven

18-01-22 | Met ingang van 1 februari 2022 verhoogt AutoNiveau Remote Diagnostics de tarieven van zijn producten en diensten. Omdat wij een goede samenwerking en transparantie belangrijk vinden, stellen we onze gebruikers graag op tijd op de hoogte van deze veranderingen. Zo heb je de ruimte om de tarieven richting klanten tijdig bij te stellen.

Ondersteuning Ford Explorer 2020-

12-01-22 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics bieden we volledige support voor de Ford Explorer 2020-. Met de originele Ford-diagnosetester is het onder andere mogelijk trekhaakkabelsets te coderen, nieuwe sleutels in te leren en uiteraard nog vele andere werkzaamheden te verrichten. 

Trekhaakcodering DS automobile DS9

22-12-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om een after-market trekhaakset te coderen op de nieuwe DS9. Dit voertuig staat op hetzelfde platform als bijvoorbeeld de Peugeot 508 (2018-).

Naast het coderen van een trekhaak kan AutoNiveau nog veel meer diensten uitvoeren bij dit voertuig. Denk daarbij aan het aanleren van sleutels, coderen van nieuwe modules en het uitvoeren van kalibraties.

Codering head up-display Renault Espace V

14-12-2021 | AutoNiveau kan de head up-display (HUD) coderen nadat deze is vervangen bij een Renault Espace V (2015-). Het display is bij een Renault gemonteerd in het gezichtsveld van de bestuurder boven op het dashboard. Het scherm klapt omhoog zodra de auto gestart wordt.

Radarmodule vervangen Kia Stonic en Niro

14-12-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om bij een Kia Stonic of Niro de radarmodule te configureren nadat deze is vervangen.Nadat de module geconfigureerd is, moet deze gekalibreerd worden. Voor de kalibratie zijn ADAS-kalibratieborden nodig in de werkplaats. 

BMW-MINI serviceregistratie

30-11-2021 | AutoNiveau kan de online ingevulde servicehistorie naar een BMW of MINI schrijven. Wanneer servicehistorie naar de auto is geschreven, is deze te zien in het infotainmentsysteem van het voertuig. In het volgende artikel is uiteengezet hoe AutoNiveau dit kan verzorgen. 

Retrofit Tesla Model S handgreep 3.0

30-11-2021 | AutoNiveau kan bij een Tesla Model S een handgreep 3.0 retrofitten. Een veel voorkomend probleem bij een Tesla Model S is dat de handgrepen stukgaan. Tesla heeft een gemodificeerde variant van de handgreep ontwikkeld, deze wordt handgreep 3.0 genoemd. De onderdelen die noodzakelijk zijn voor het monteren van deze gemodificeerde variant zijn te koop bij Tesla. 

Trekhaakkabelset Erich Jaeger Flex 2in1

16-11-2021 | Erich Jaeger heeft een kabelset ontwikkeld voor auto’s van de Volkswagen Groep die op twee manier gebruikt kan worden. Deze set is te gebruiken zonder de auto te coderen. In dit geval houdt de auto geen rekening met de aanhanger indien deze is aangekoppeld. Functies zoals het afschakelen van de mistlamp en parkeersensoren wanneer er een aanhanger is aangekoppeld werken dan niet.

Radarmodule vervangen Ford Fiesta

16-11-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om bij een Ford Fiesta (vanaf 2017) de radarmodule te configureren nadat deze is vervangen. Deze module heeft de naam “Module cruise control” met de afkorting CCM. 

Radar kalibratie Golf VIII

21-10-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om de radarmodule te configureren nadat deze is vervangen is bij een Volkswagen Golf VIII. Nadat de module geconfigureerd is, moet deze gekalibreerd worden. De kalibratie kan rijdend worden uitgevoerd zonder dat hiervoor ADAS-kalibratieborden nodig zijn.

Ford Fiesta 2017- Cruise control

12-10-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk bij een Ford Fiesta VII (vanaf bouwjaar 2017) cruise control te configureren.
De cruise control kan geconfigureerd worden nadat hiervoor de juiste onderdelen in de auto gemonteerd zijn.

Ondersteuning Ford Mustang Mach-E

12-10-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics bieden we volledige support voor de Ford Mustang Mach-E. De Mustang Mach-E is de nieuwe elektrische auto van Ford die wordt geleverd sinds dit jaar. Met de originele Ford diagnosetester is het onder andere mogelijk trekhaakkabelsets te coderen, nieuwe sleutels in te leren en uiteraard nog vele andere werkzaamheden te verrichten. 

ADAS-kalibratie radarmodule

24-08-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om de radarmodule te configureren nadat deze is vervangen bij een Mercedes van het MFA-platform. Voertuigen op dit platform zijn gebouwd tussen 2012 en 2019. Bijvoorbeeld de A-klasse W176, GLA-klasse X156 en B-klasse W246. Voor de kalibratie van deze radar zijn er geen ADAS-kalibratieborden nodig. De kalibratie kan met een testrit worden uitgevoerd nadat de dynamische kalibratie is geactiveerd met de diagnosetester.

Airbagmodule Renault Trafic III

10-08-2021 | Het configureren van een nieuwe airbagmodule is vanaf nu ook mogelijk bij een Renault Trafic III (vanaf bouwjaar 2014) via AutoNiveau Remote Diagnostics. De configuratie van de airbagmodule kan online worden opgehaald met behulp van de OEM-diagnosetester. Het is daarom niet nodig om eerst de configuratie uit de oude module te lezen.

Tesla Model 3 Service Mode elektrische handrem

10-08-2021 | AutoNiveau kan bij de Tesla Model 3 de elektrische handrem in de Service Mode zetten. In deze mode wordt de handrem in de remklauw teruggesteld zodat er service kan worden uitgevoerd aan de achterremmen. Voor deze handeling is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de Tesla Model 3/Y servicekabel. De diagnosespecialist van AutoNiveau zal vragen deze servicekabel aan te sluiten op het voertuig en de laptop die aanwezig is in de werkplaats. Vervolgens zal via TeamViewer de functie worden uitgevoerd. Meer weten over diagnose stellen aan een Tesla? Lees dan het volgende artikel.

Trekhaakconfiguratie Volkswagen ID.3 en ID.4

19-07-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om een after-market trekhaakset te coderen bij auto’s op het nieuwe MEB-platform van de Volkswagen Groep. Dit is door ons uitgevoerd bij een Volkswagen ID.3 en ID.4 en we breiden dit uit naar andere voertuigen op dit platform. 

ADAS-kalibratie Alfa Romeo Giulia

19-07-2021 | In de afgelopen periode hebben we tijd geïnvesteerd in het kalibreren van ADAS-systemen bij Alfa Romeo. Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu mogelijk om een radarkalibratie uit te voeren bij de Alfa Romeo Giulia. Voor deze kalibratie is het noodzakelijk dat er geschikte ADAS-kalibratieborden aanwezig zijn in de werkplaats.

ABS/ESP-probleem na vervangen instrumentenpaneel

05-07-2021 | Veel auto’s van de Volkswagen Groep hebben last van het probleem dat de codering van de ABS/ESP-module verloren gaat wanneer het instrumentenpaneel van de auto wordt vervangen. Helaas kan het erg lastig zijn om vervolgens de codering weer goed te krijgen. Zowel met de originele diagnosetester, als met after-market diagnose-apparatuur ervaren wij dit probleem.

Ondersteuning Ford Kuga III

03-06-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics bieden we volledige support voor de nieuwe Ford Kuga III. Met de originele Ford diagnosetester is het onder andere mogelijk trekhaakkabelsets te coderen, nieuwe sleutels in te leren en uiteraard nog vele andere werkzaamheden te verrichten.

Trekhaakconfiguratie Renault

03-06-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics bieden we volledige ondersteuning aan voor het configureren van trekhaakkabelsets voor Renault. Zo is dit onder andere mogelijk voor de:

  • Megane IV
  • Scénic IV
  • Espace V
  • Kadjar
  • Talisma

Trekhaakconfiguratie nieuwe Ford Explorer

20-05-2021 | In samenwerking met onze partner ECS Electronics hebben we een trekhaakcodering uitgevoerd voor een after-market trekhaak-kabelset op de nieuwe Ford Explorer U625 vanaf modeljaar 2020. De nieuwe Ford Explorer is gebouwd op het Ford CD6-platform, dat ook wordt gebruikt voor de nieuwe Lincoln Aviator.

Trekhaakconfiguratie Skoda Kamiq

03-05-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het coderen van een after-market trekhaak-kabelset ook mogelijk op de nieuwe Skoda Kamiq. Onlangs hebben we dit succesvol uitgevoerd op een Kamiq van modeljaar 2021. De Skoda Kamiq is gebouwd op hetzelfde platform als onder andere de huidige Audi A1, Seat Ibiza en Volkswagen Polo.

Trekhaakconfiguratie nieuwe Opel Mokka en Mokka-e

29-04-2021 | In samenwerking met onze partner, ECS Electronics, hebben we een trekhaakcodering uitgevoerd voor een after-market trekhaak-kabelset op de nieuwe Opel Mokka en de elektrische Opel Mokka-e. De nieuwe Opel Mokka is gebouwd op het CMP-platform van PSA, dat onder andere ook wordt gebruikt voor de nieuwe Citroën C4, Peugeot 208/2008 en de nieuwe Opel Corsa.