Mercedes Collision Prevention Assist foutcode B2206

AutoNiveau Remote Diagnostics Newsflash

Mercedes Collision Prevention Assist foutcode B2206

17-11-2022 | Het is een bekend probleem dat bij verschillende voertuigen van Mercedes de foutcode B2206 “Voertuigidentificatienummer niet correct of niet aanwezig” in de CPA (Collision Prevention Assist) module wordt geschreven. Deze foutcode kan zomaar ontstaan, zonder dat hiervoor een aanwijsbare reden is.

 

AutoNiveau Smart Remote koffer

AutoNiveau Smart Remote koffer

Wanneer deze fout aanwezig is, zal het voertuig foutmeldingen geven en is het systeem dat automatisch remt om een ongeval te voorkomen uitgeschakeld. Deze storing verhelp je door met de OEM-diagnosetester de module online te coderen (SCN-coderen). Vervolgens werkt de auto weer naar behoren. AutoNiveau Remote Diagnostics kan dit voor alle voertuigen van Mercedes uitvoeren.

Interessant voor jou

Smart Remote

De Smart Remote is de nieuwste remote. De Smart Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De Smart Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

Pass Thru Basic Mercedes-Benz

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Mercedes-Benz waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik zijn. Inclusief 30 minuten support.

Pass Thru Pro Mercedes-Benz

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Mercedes-Benz waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik zijn en Pass Thru (software-updates) mogelijk zijn. Inclusief een digitale demonstratie en 60 minuten Pass Thru support.