DoIP-ondersteuning voor Mercedes en Jaguar - Land Rover

AutoNiveau Remote Diagnostics Newsflash

DoIP-ondersteuning voor Mercedes en Jaguar - Land Rover met Smart Remote

11-08-2022 | DoIP is de nieuwe manier van communicatie tussen voertuig en diagnosetester. Het staat voor “Diagnostics over Internet Protocol” en is vele malen sneller is dan de gebruikelijke communicatiemethodes. Eerder dit jaar heeft de Smart Remote een update gekregen om dit protocol te ondersteunen voor Volvo en Polestar. Met trots kunnen we mededelen dat de Smart Remote vanaf nu ook DoIP ondersteunt voor Mercedes en Jaguar - Land Rover. De Basic Remote ondersteunt geen DoIP. 

Vanaf bouwjaar 2017 maakt Jaguar - Land Rover gebruik van DoIP. Omdat deze voertuigen ook nog diagnose ondersteunen doormiddel van CAN-bus, kunnen deze ook worden uitgelezen met een Basic Remote.  Voor Mercedes geldt dat alleen nog de C-klasse W206 (2021-) en S-klasse W223 (2020-) DoIP ondersteunen. Deze auto’s zijn niet meer uit te lezen met een Basic Remote omdat deze voertuigen niet uit te lezen zijn via CAN-bus.

De Smart Remotes ontvangen automatisch de update om dit protocol te ondersteunen voor Mercedes en Jaguar - Land Rover zodra de Smart Remote met een obd-poort wordt verbonden. Mogelijk zal het daarom iets langer duren dan gebruikelijk voordat de Smart Remote kan worden geselecteerd vanuit ons web-portaal. 

Interessant voor jou

Smart Remote

De Smart Remote is de nieuwste remote. De Smart Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De Smart Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

Pass Thru Basic Mercedes-Benz

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Mercedes-Benz waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik zijn. Inclusief 30 minuten support.

Pass Thru Pro Mercedes-Benz

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Mercedes-Benz waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik zijn en Pass Thru (software-updates) mogelijk zijn. Inclusief een digitale demonstratie en 60 minuten Pass Thru support.

Pass Thru Pro Jaguar - Land Rover

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Jaguar en Land Rover waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik zijn en Pass Thru (software-updates) mogelijk zijn. Inclusief een digitale demonstratie en 60 minuten Pass Thru support.

Pass Thru Basic Jaguar - Land Rover

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Jaguar en Land Rover waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik zijn. Inclusief 30 minuten support.

Handleiding Digitale Service Registratie

Deze handleiding is voor de merken: Audi, Seat, Skoda, Volkswagen, BMW, MINI, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mazda en Mercedes Benz.