Diagnose AdBlue-melding Opel Astra K (2015-2021)

AutoNiveau Remote Diagnostics Newsflash

Diagnose AdBlue-melding Opel Astra K (2015-2021)

03-08-2023 | Hoe stel je diagnose aan een Opel Astra K (2015-2021) met een AdBlue-foutmelding? De AdBlue-melding verdwijnt automatisch nadat de auto voldoende reductie van de NOx-uitstoot heeft gemeten. Er zijn verschillende oorzaken waarom de melding soms niet verdwijnt. Bijvoorbeeld niet goed werkende NOx-sensoren of problemen met het AdBlue-systeem. Ook andere regelsystemen in het voertuig hebben invloed op de NOx-uitstoot. Dat maakt het stellen van de juiste diagnose extra lastig.

AutoNiveau kan op afstand een systeemtest doen. Het voertuig controleert tijdens de systeemtest of er voldoende NOx-reductie plaatsvindt. De test neemt tot 20 minuten in beslag. Tijdens de systeemtest moet de motor draaien. Wanneer de auto zelf vaststelt dat alles goed werkt, verdwijnt de Adblue-melding. Verdwijnt de foutmelding niet? Dan geeft de diagnosetester aan waarom de systeemtest is mislukt. Dit is een goed startpunt voor verdere diagnose.

Naast het uitvoeren van de systeemtest is het verstandig om de softwareversie van de motorregeleenheid te controleren. In sommige situaties kan een software-update het probleem ook verhelpen. Ook hiermee kan AutoNiveau je helpen.

Interessant voor jou

Smart Remote

De Smart Remote is de nieuwste remote. De Smart Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De Smart Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

Pass Thru Basic Peugeot - Citroën - Opel - Chevrolet

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Peugeot, Citroën, Opel en Chevrolet, waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik. Inclusief 30 minuten support.

Pass Thru Pro Peugeot - Citroën - Opel

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Peugeot, Citroën, Opel en Chevrolet, waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik zijn en Pass Thru (software-updates) mogelijk zijn. Inclusief een digitale demonstratie en 60 minuten Pass Thru support.