Pass Thru, aan de slag met OE-data

Wat is Pass Thru en wat zijn de mogelijkheden bij AutoNiveau?

Pass Thru, je hebt er waarschijnlijk al het een en ander over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk en wat zijn de mogelijkheden? Met Pass Thru kun je o.a. toegang krijgen tot merkspecifieke documentatie, software en TSB’s (Technisch Service Bulletins). Het is afhankelijk van je abonnement bij de betreffende fabrikant en je werkplaatsapparatuur wat de mogelijkheden zijn. Je kunt bij de fabrikant (tegen betaling) bedradingsschema’s of procedures inzien die erg handig kunnen zijn bij het oplossen van storingen.

Met Pass Thru heb je zelf een inlog bij de fabrikant en de mogelijkheid om op OE-niveau te werken. Je moet je dus wel registreren bij de betreffende fabrikant. Vaak is de registratie gratis, maar soms kunnen er kosten aan verbonden zijn. Tijdens de registratie kan gevraagd worden naar een creditcardnummer, bedrijfsnummer etc.

De mogelijkheden van AutoNiveau

Pass-thru websites

Zelf registreren of inloggen bij de fabrikant en aan de slag met OE-data? Dat doe je op het fabrikantenportaal. Om gebruik te kunnen maken van Pass Thru heb je een laptop en een interface nodig. We hebben een overzicht van de fabrikanten met verwijzingen naar het betreffende portaal voor je klaar staan. Zo kun je zelfstandig aan de slag met OE-data.

Pass Thru Basic

Wil je toegang tot bekende fouten en Technische Informatie? AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij de fabrikant waarna originele handleidingen en schema’s binnen handbereik zijn. Afhankelijk van de fabrikant heb je daarmee ook toegang tot Digitale Service Registratie. Bij het opleveren van het account krijg je een digitale demonstratie en 30 minuten support.

Pass Thru Pro

Aan de slag met software-updates, coderen van verschillende ECU’s en foutcodes lezen en wissen? Met Pass Thru Pro ben je klaar voor de toekomst! AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount waarna je toegang hebt tot Technische Informatie (TI) en Pass Thru (software-updates). Inclusief een digitale demonstratie en 60 minuten Pass Thru support.

Software-updates

We krijgen steeds vaker te maken met software gerelateerde fouten en complexe elektronische systemen. Voertuigen waarvan door een softwarefout de verbrandingsmotor ‘misfires’ registreert bijvoorbeeld. Vervolgens stel je de diagnose, heeft het voertuig misfires vanwege een slechte ontsteking, inspuiting of heeft de motor compressieverlies waardoor de motorcomputer de misfire registreert? Door systematisch diagnose te stellen komt er naar voren dat de ontsteking, inspuiting en compressie in orde zijn. Toch komt de foutcode op misfire terug. Je gaat op zoek naar TSB’s, misschien is het toch een bekende fout. Om bij deze TSB te komen, log je in bij de fabrikant. In de TSB wordt het probleem omschreven en blijkt de oplossing het uitvoeren van een software-update.

Voor het uitvoeren van de software-update heb je een geschikte interface nodig. Deze interface communiceert met de OE-tester (Pass Thru) en het voertuig. De interface moet wel beschikken over het juiste communicatieprotocol. Als je de juiste interface hebt en de OE-tester op de laptop hebt geïnstalleerd kan het updaten van het voertuig beginnen!

Bekijk de AutoNiveau Pass Thru-interface hardware

Pass Thru-interfaces

Software snel en eenvoudig in het voertuig laden met de Pass Thru-interfaces. We bieden universele interfaces en originele fabrieksinterfaces van een selectie van fabrikanten.

Laptop

Voor Pass Thru is een laptop met de juiste vereisten wat betreft software en hardware nodig. Bij AutoNiveau bieden we een 15 inch Laptop speciaal geschikt voor Pass Thru-gebruik.

Toekomst

Bij de AutoNiveau helpdesk komen er vaak vraagstukken binnen waarbij het noodzakelijk is om een software-update uit te voeren om het probleem te verhelpen. Het kan in de praktijk enorm veel tijd besparen om zelfstandig de juiste documentatie op te vragen en zelf de software te laden. Een aantal merken heeft tegenwoordig bijvoorbeeld geen serviceboekje meer in het voertuig, maar hier kun je het serviceboekje in het voertuig schrijven en bij de fabrikant registreren.

Om voorbereid te zijn op de toekomst bij het uitvoeren van onderhoud, moet je bekend zijn bij de fabrikant om het digitale service boekje in te kunnen vullen. Concreet betekent dit een account aanmaken bij de fabrikant. Met een account kun je dan bij de fabrikant te kennen geven welk onderhoud je aan het betreffende voertuig hebt uitgevoerd. Het is soms ook al mogelijk om het onderhoud te registreren in het voertuig, hiervoor is Pass Thru nodig om met de fabriekstester het onderhoud in het voertuig te schrijven.

Aan de slag met Pass Thru, maar behoefte aan ondersteuning? Bekijk de mogelijkheden van onze support services. We bieden online trainingen, DSR handleiding, support en coaching.

Pass Thru coaching on the job