Remote Diagnostics

Een waardevolle aanvulling op je bestaande dienstenpakket

Diagnose en hulp op afstand met AutoNiveau Remote Diagnostics

AutoNiveau heeft de mogelijkheid om op afstand een auto over te nemen, deze service heet “AutoNiveau Remote Diagnostics”. Met dit online platform en onze ‘Remote’ zijn wij in staat een brug te slaan tussen de EOBD-stekker, van de auto in uw werkplaats, en het AutoNiveau Servicecenter. Hiermee heeft het autobedrijf nu de mogelijkheid om “In House” gebruik te maken van de extra functies welke met universele diagnose apparatuur niet altijd mogelijk zijn. Zo kunnen wij bijvoorbeeld; sleutel transponders aanleren, trekhaken coderen, service intervallen resetten en nog veel meer.

English Translation

Hoe werkt het?

De interface van AutoNiveau Remote Diagnostics sluit je aan op de EOBD-stekker van de auto. Doormiddel van een website selecteer je de auto en de werkzaamheden. Als je op enter drukt, komt de melding op het AutoNiveau Service Center binnen, waar de medewerkers al klaar zitten. Wij maken online verbinding met de auto en gaan op afstand de werkzaamheden uitvoeren. Als we dat succesvol hebben afgerond geven we via de auto een signaal door.

Diensten

Benieuwd naar de diensten van AutoNiveau Remote Diagnostics? Selecteer het specifieke voertuig om te ontdekken welke diensten er beschikbaar zijn. Als een dienst niet zichtbaar is, sluit dan de remote aan op het voertuig. De operator zal aangeven of een onbekende dienst succesvol zal zijn. Altijd op de hoogte zijn van nieuwe diensten en ontwikkelingen? Schrijf je in voor de AutoNiveau Remote Diagnostics Newsflash.

Kosten

Er is geen abonnement van toepassing, er wordt alleen betaald voor de dienst welke wordt gedaan. De tarieven staan vermeld bij de diensten in de bovenstaande zoekmachine. Na het leveren van de dienst wordt er een bevestiging en factuur gestuurd met vermelding van de juiste referentie zodat het eenvoudig kan worden door belast. De kosten worden via een automatische incasso voldaan. Om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics is een AutoNiveau Remote interface hardware een vereiste.

AutoNiveau Smart Remote

Smart Remote

De Smart Remote is de nieuwste remote. De Smart Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De Smart Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

Newsflashes

Retrofit achteruitrijcamera Renault Trafic III (2014-)

28-06-2024 | AutoNiveau Remote Diagnostics maakt het mogelijk om de achteruitrijcamera van een Renault Trafic (2014-) te retrofitten.
Nadat de juiste onderdelen in het voertuig zijn gemonteerd, kan AutoNiveau de achteruitrijcamera met behulp van Remote Diagnostics configureren en werkend maken. Achterafinbouw van de achteruitrijcamera is mogelijk bij voertuigen die zijn uitgerust met een multimediascherm. 

Crashgegevens wissen bij Ford Focus (2018-) en Ford Fiesta (2017-)

26-06-2024 | Wanneer een Ford registreert dat er een aanrijding plaatsvindt, worden de crashgegevens opgeslagen in het stuurapparaat van de airbags. Hierdoor ontstaat een foutcode en gaat het airbagstoringslampje in het instrumentenpaneel branden. In veel gevallen is het mogelijk om de crashgegevens bij de Ford Focus (2018-) en Ford Fiesta (2017-) te wissen via AutoNiveau Remote Diagnostics. Hiervoor mag het stuurapparaat niet defect zijn. Het wissen van de crashgegevens is een beperkt aantal keren mogelijk. 

OEM trekhaakcodering voor Lynk & Co 01 (2017-) met Smart Remote

11-06-2024 | Sinds 2020 is de Lynk & Co 01 in Europa leverbaar. De cross-over staat op hetzelfde platform als bijvoorbeeld de Polestar 2 en de Volvo XC40. Met AutoNiveau Remote Diagnostics is het mogelijk om de originele (OEM) trekhaak en trekhaakkabelset van een Lynk & Co 01 te coderen.