Remote Diagnostics

Een waardevolle aanvulling op je bestaande dienstenpakket

Diagnose en hulp op afstand met AutoNiveau Remote Diagnostics

AutoNiveau heeft de mogelijkheid om op afstand een auto over te nemen, deze service heet “AutoNiveau Remote Diagnostics”. Met dit online platform en onze ‘Remote’ zijn wij in staat een brug te slaan tussen de EOBD-stekker, van de auto in uw werkplaats, en het AutoNiveau Servicecenter. Hiermee heeft het autobedrijf nu de mogelijkheid om “In House” gebruik te maken van de extra functies welke met universele diagnose apparatuur niet altijd mogelijk zijn. Zo kunnen wij bijvoorbeeld; sleutel transponders aanleren, trekhaken coderen, service intervallen resetten en nog veel meer.

English Translation

Hoe werkt het?

De interface van AutoNiveau Remote Diagnostics sluit je aan op de EOBD-stekker van de auto. Doormiddel van een website selecteer je de auto en de werkzaamheden. Als je op enter drukt, komt de melding op het AutoNiveau Service Center binnen, waar de medewerkers al klaar zitten. Wij maken online verbinding met de auto en gaan op afstand de werkzaamheden uitvoeren. Als we dat succesvol hebben afgerond geven we via de auto een signaal door.

Diensten

Benieuwd naar de diensten van AutoNiveau Remote Diagnostics? Selecteer het specifieke voertuig om te ontdekken welke diensten er beschikbaar zijn. Als een dienst niet zichtbaar is, sluit dan de remote aan op het voertuig. De operator zal aangeven of een onbekende dienst succesvol zal zijn. Altijd op de hoogte zijn van nieuwe diensten en ontwikkelingen? Schrijf je in voor de AutoNiveau Remote Diagnostics Newsflash.

Kosten

Er is geen abonnement van toepassing, er wordt alleen betaald voor de dienst welke wordt gedaan. De tarieven staan vermeld bij de diensten in de bovenstaande zoekmachine. Na het leveren van de dienst wordt er een bevestiging en factuur gestuurd met vermelding van de juiste referentie zodat het eenvoudig kan worden door belast. De kosten worden via een automatische incasso voldaan. Om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics is een AutoNiveau Remote interface hardware een vereiste.

AutoNiveau Smart Remote

Smart Remote

De Smart Remote is de nieuwste remote. De Smart Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De Smart Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

Newsflashes

Transportmodes deactiveren Jeep Compass (2017-)

27-02-2024 | Elke nieuwe Jeep Compass wordt voor het transport vanuit de fabriek in de transportmode gezet. In de transportmode verbruikt de auto minder energie. Dit voorkomt dat de 12V-accu leegraakt. Wanneer de transportmode is geactiveerd, werken de handzenders en de radio van de auto niet. Bij de meeste Jeeps kan de transportmode met een handmatige handeling in de auto worden gedeactiveerd. Bij de Jeep Compass lukt dit vaak niet. 

Trekhaak coderen Volkswagen ID.Buzz (2022-)

06-02-2024 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het voortaan mogelijk om een aftermarket trekhaakset te coderen voor een Volkswagen ID.Buzz. Dit elektrische voertuig staat op het MEB-platform van Volkswagen waarop ook de ID.3 en ID.4 zijn gebouwd. Het nieuwe platform is, net zoals het MQB Evo-platform van onder andere de Golf 8, uitgerust met zogenaamde SFD-beveiliging. 

DoIP-diagnose voor Volvo/Polestar/Lynk & Co

12-12-23 | Volvo’s vanaf de XC90 II (2014-) maken gebruik van het DoIP-communicatieprotocol. DoIP staat voor ‘Diagnostics Over Internet Protocol’. Dit is de nieuwe manier van communicatie tussen voertuig en diagnosetester. Om hier gebruik van te kunnen maken, moet zowel de auto als de diagnosetester het protocol ondersteunen. Het grootste voordeel van DoIP is dat het vele malen sneller is dan de gebruikelijke communicatiemethodes.