Remote Diagnostics

Een waardevolle aanvulling op je bestaande dienstenpakket

Diagnose en hulp op afstand met AutoNiveau Remote Diagnostics

AutoNiveau heeft de mogelijkheid om op afstand een auto over te nemen, deze service heet “AutoNiveau Remote Diagnostics”. Met dit online platform en onze ‘Remote’ zijn wij in staat een brug te slaan tussen de EOBD-stekker, van de auto in uw werkplaats, en het AutoNiveau Servicecenter. Hiermee heeft het autobedrijf nu de mogelijkheid om “In House” gebruik te maken van de extra functies welke met universele diagnose apparatuur niet altijd mogelijk zijn. Zo kunnen wij bijvoorbeeld; sleutel transponders aanleren, trekhaken coderen, service intervallen resetten en nog veel meer.

English Translation

Hoe werkt het?

De interface van AutoNiveau Remote Diagnostics sluit je aan op de EOBD-stekker van de auto. Doormiddel van een app (Basic Remote) of een website (SMART Remote) selecteer je de auto en de werkzaamheden. Als je op enter drukt, komt de melding op het AutoNiveau Service Center binnen, waar de medewerkers al klaar zitten. Wij maken online verbinding met de auto en gaan op afstand de werkzaamheden uitvoeren. Als we dat succesvol hebben afgerond geven we via de auto een signaal door.

Diensten

Benieuwd naar de diensten van AutoNiveau Remote Diagnostics? Selecteer het specifieke voertuig om te ontdekken welke diensten er beschikbaar zijn. Als een dienst niet zichtbaar is, sluit dan de remote aan op het voertuig. De operator zal aangeven of een onbekende dienst succesvol zal zijn.

Kosten

Er is geen abonnement van toepassing, er wordt alleen betaald voor de dienst welke wordt gedaan. De tarieven staan vermeld bij de diensten in de bovenstaande zoekmachine. Na het leveren van de dienst wordt er een bevestiging en factuur gestuurd met vermelding van de juiste referentie zodat het eenvoudig kan worden door belast. De kosten worden via een automatische incasso voldaan. Om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics is een AutoNiveau Remote interface hardware een vereiste.

Bekijk de AutoNiveau Remote interface hardware

Basic Remote

De Basic Remote bestaat uit de minimale vereiste voor onze dienst AutoNiveau Remote Diagnostics. Zo kunnen wij bijvoorbeeld; sleutel transponders aanleren, trekhaken coderen, service intervallen resetten en nog veel meer.

Smart Remote

De SMART Remote is de nieuwste remote met ingebouwde Wifi ontvanger. Deze SMART Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De SMART Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

Basic Remote | Demo Tablet Basic set

Demo actie met 100,- euro korting. In deze set vind je een Basic Remote, een demo Tablet Basic en een professionele kunststof koffer. Met deze set kun je gebruik maken van AutoNiveau Remote Diagnostics diensten.

Basic Remote | Demo Tablet Pro set

Demo actie met 100,- euro korting. In deze set vind je een Basic Remote, een demo Tablet Pro en een professionele kunststof koffer. Met deze set kun je gebruik maken van de AutoNiveau Remote Diagnostics diensten.

Tablet Basic

De Tablet Basic is een 8 inch tablet met Wifi. Om gebruik te kunnen maken van de Basic Remote is een Android telefoon of tablet een vereiste.

Tablet Pro

Robuuste 8 inch tablet met Wifi en 4G. Om gebruik te kunnen maken van de Basic Remote is een Android telefoon of tablet een vereiste.

Newsflashes

ADAS-kalibratie radarmodule

24-08-2021 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om de radarmodule te configureren nadat deze is vervangen bij een Mercedes van het MFA-platform. Voertuigen op dit platform zijn gebouwd tussen 2012 en 2019. Bijvoorbeeld de A-klasse W176, GLA-klasse X156 en B-klasse W246. Voor de kalibratie van deze radar zijn er geen ADAS-kalibratieborden nodig. De kalibratie kan met een testrit worden uitgevoerd nadat de dynamische kalibratie is geactiveerd met de diagnosetester.

Tesla Model 3 Service Mode elektrische handrem

10-08-2021 | AutoNiveau kan bij de Tesla Model 3 de elektrische handrem in de Service Mode zetten. In deze mode wordt de handrem in de remklauw teruggesteld zodat er service kan worden uitgevoerd aan de achterremmen. Voor deze handeling is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de Tesla Model 3/Y servicekabel. De diagnosespecialist van AutoNiveau zal vragen deze servicekabel aan te sluiten op het voertuig en de laptop die aanwezig is in de werkplaats. Vervolgens zal via TeamViewer de functie worden uitgevoerd. Meer weten over diagnose stellen aan een Tesla? Lees dan het volgende artikel.

Airbagmodule Renault Trafic III

10-08-2021 | Het configureren van een nieuwe airbagmodule is vanaf nu ook mogelijk bij een Renault Trafic III (vanaf bouwjaar 2014) via AutoNiveau Remote Diagnostics. De configuratie van de airbagmodule kan online worden opgehaald met behulp van de OEM-diagnosetester. Het is daarom niet nodig om eerst de configuratie uit de oude module te lezen.