Remote Diagnostics

Een waardevolle aanvulling op je bestaande dienstenpakket

Diagnose en hulp op afstand met AutoNiveau Remote Diagnostics

AutoNiveau heeft de mogelijkheid om op afstand een auto over te nemen, deze service heet “AutoNiveau Remote Diagnostics”. Met dit online platform en onze ‘Remote’ zijn wij in staat een brug te slaan tussen de EOBD-stekker, van de auto in uw werkplaats, en het AutoNiveau Servicecenter. Hiermee heeft het autobedrijf nu de mogelijkheid om “In House” gebruik te maken van de extra functies welke met universele diagnose apparatuur niet altijd mogelijk zijn. Zo kunnen wij bijvoorbeeld; sleutel transponders aanleren, trekhaken coderen, service intervallen resetten en nog veel meer.

English Translation

Hoe werkt het?

De interface van AutoNiveau Remote Diagnostics sluit je aan op de EOBD-stekker van de auto. Doormiddel van een website selecteer je de auto en de werkzaamheden. Als je op enter drukt, komt de melding op het AutoNiveau Service Center binnen, waar de medewerkers al klaar zitten. Wij maken online verbinding met de auto en gaan op afstand de werkzaamheden uitvoeren. Als we dat succesvol hebben afgerond geven we via de auto een signaal door.

Diensten

Benieuwd naar de diensten van AutoNiveau Remote Diagnostics? Selecteer het specifieke voertuig om te ontdekken welke diensten er beschikbaar zijn. Als een dienst niet zichtbaar is, sluit dan de remote aan op het voertuig. De operator zal aangeven of een onbekende dienst succesvol zal zijn. Altijd op de hoogte zijn van nieuwe diensten en ontwikkelingen? Schrijf je in voor de AutoNiveau Remote Diagnostics Newsflash. 

Kosten

Er is geen abonnement van toepassing, er wordt alleen betaald voor de dienst welke wordt gedaan. De tarieven staan vermeld bij de diensten in de bovenstaande zoekmachine. Na het leveren van de dienst wordt er een bevestiging en factuur gestuurd met vermelding van de juiste referentie zodat het eenvoudig kan worden door belast. De kosten worden via een automatische incasso voldaan. Om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics is een AutoNiveau Remote interface hardware een vereiste.

AutoNiveau Smart Remote

Smart Remote

De Smart Remote is de nieuwste remote. De Smart Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De Smart Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

Newsflashes

Volvo XC90-II en XC60-II OEM trekhaakconfiguratie

23-08-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om een originele trekhaakset te coderen bij de Volvo XC90-II (2015-) en XC60-II (2018-). Deze auto’s zijn gebouwd op het nieuwe SPA-platform en ondersteunen het DoIP-protocol.

DoIP-ondersteuning voor Mercedes, Jaguar, Land Rover

11-08-2022 | DoIP is de nieuwe manier van communicatie tussen voertuig en diagnosetester. Het staat voor “Diagnostics over Internet Protocol” en is vele malen sneller is dan de gebruikelijke communicatiemethodes. Eerder dit jaar heeft de Smart Remote een update gekregen om dit protocol te ondersteunen voor Volvo en Polestar. Met trots kunnen we mededelen dat de Smart Remote vanaf nu ook DoIP ondersteunt voor Mercedes en Jaguar - Land Rover.

After-market trekhaak coderen Porsche Macan (-2017)

30-06-2022 | Via AutoNiveau Remote Diagnostics kan je nu ook een after-market trekhaakset coderen bij een Porsche Macan. Na het inbouwen van een after-market trekhaakset zal de verlichting van de aanhanger al werken voordat deze gecodeerd is. Om geavanceerde functies zoals het automatisch uitschakelen van de parkeersensoren te laten werken moet er een codering worden uitgevoerd.