Nieuws | Alles wat je moet weten over de Tesla Toolbox

Geplaatst op: 17-05-2021
AutoNiveau heeft sinds kort toegang tot de diagnosetester van Tesla. Deze tester heeft de naam Tesla Toolbox. Met deze diagnosetester kunnen wij samen met u diagnose stellen aan Tesla’s. Het uitlezen van een Tesla kan op twee manieren. De eerste manier is door er een laptop op aan te sluiten. De tweede optie is om het voertuig “over the air” (OTA) uit te lezen. Dit betekent dat de auto wordt uitgelezen zonder dat daarvoor een kabel of interface op de auto hoeft worden aangesloten. Hiervoor hoeft de auto dus niet in de garage te zijn, maar kan ook gewoon geparkeerd staan bij de berijder voor deur, of op het werk. Prettig voor de klant, want het scheelt een afspraak maken en daarnaast ideaal voor de garage, omdat de auto al uitgelezen is voordat hij bij de garage aangeboden wordt.

Tesla “over the air”-diagnose

Het uitlezen van alle modellen kan “over the air”. Het is hiervoor van belang dat de eigenaar van de auto toestemming geeft dat de auto mag worden uitgelezen. De eigenaar krijgt hiervoor een e-mail van Tesla waarin moet worden bevestigd dat AutoNiveau deze auto mag uitlezen. De AutoNiveau diagnosespecialist zal in zo’n geval daarom vragen om het VIN van de auto en het e-mailadres van de eigenaar. Niet alle diagnosefuncties kunnen worden uitgevoerd doormiddel van “over the air”-diagnose.

 

Tesla “on board”-diagnose

Wanneer een diagnosefunctie niet beschikbaar is om “over the air” uit te voeren, zal de auto moeten worden aangesloten op een laptop. Tesla heeft hiervoor twee verschillende systemen. Een systeem voor de Tesla Model 3 en Y en een voor het uitlezen van de Tesla Model S en X.

 

Tesla model 3 en Y “on board”-diagnose

Voor het uitvoeren van diagnosefuncties met een laptop aangesloten op de auto bij een model 3 en Y is een diagnosekabel nodig. Deze kabel is te koop in de AutoNiveau-webshop. Wanneer u beschikt over deze diagnosekabel, kunnen de diagnosespecialisten van AutoNiveau via TeamViewer uw laptop overnemen en de diagnose uitvoeren bij de Tesla. Het is in dit geval niet nodig om software op de laptop te installeren.

 

Tesla model S en X “on board diagnose”

Voor “on board”-diagnose bij een Tesla model S en X is het noodzakelijk dat er diagnosesoftware is geïnstalleerd op de laptop waaraan de auto is aangesloten. Indien het nodig is om een auto op deze manier uit te lezen zal AutoNiveau een koffer naar u opsturen met daarin een laptop met diagnosesoftware. De AutoNiveau diagnosespecialist zal vervolgens de laptop overnemen met TeamViewer om de diagnose te kunnen uitvoeren.

 

Kosten en facturatie Tesla-diagnose

Wanneer u diagnose wenst bij een Tesla, kunt u de remote aan sluiten op de auto. Niet iedere Tesla heeft een EOBD-poort, sluit in dit geval de remote aan op een andere auto. Zorg dat het contact uit staat bij deze auto, zodat u wel het VIN van de Tesla kunt invullen. Wanneer u het ticket heeft aangemaakt zal de AutoNiveau diagnosespecialist verdere instructies geven. In eerste instantie zal de auto “over the air” worden uitgelezen. Mocht het nodig zijn “on board”-diagnose te gebruiken, zal dit overlegd worden. De facturatie zal gaan via de remote. Mocht u vragen hebben of wij een specifieke functie/diagnose kunnen uitvoeren, neem dan contact op met AutoNiveau Remote Diagnostics via ard@autoniveau.nl of bel (088) 00 44 113