Ondersteuning van DoIP voor Smart-remote

Ondersteuning van DoIP voor Smart-remote

16-03-2022 | De AutoNiveau Smart-remote is ontwikkeld met een blik op de toekomst. Daarom kunnen we nu met trots aankondigen dat de Smart-remote vanaf nu ook het DoIP-protocol ondersteunt. DoIP staat voor “Diagnostics Over Internet Protocol” en is de nieuwe manier van communicatie tussen voertuig en diagnosetester. Om gebruik te kunnen maken van dit nieuwe protocol moet zowel de auto als de diagnosetester dit ondersteunen. De nieuwste modellen van onder andere Volvo, Mercedes en Volkswagen ondersteunen dit protocol al.

Op dit moment kunnen we de nieuwste Volvo’s en Polestars uitlezen met behulp van DoIP, andere modellen volgen in de komende maanden. Het grootste voordeel van DoIP is dat het vele malen sneller is dan de gebruikelijke communicatiemethodes. Voertuigen die het DoIP-protocol ondersteunen kunnen op dit moment altijd nog met een basic-remote worden uitgelezen, omdat deze voertuigen ook nog de oudere communicatiesmethodes gebruiken.De Smart-remotes ontvangen de komende maanden verschillende software-updates. Deze worden automatisch uitgevoerd zodra de Smart-remote met een obd-poort wordt verbonden. Mogelijk zal het daarom iets langer duren dan gebruikelijk voordat de Smart-remote kan worden geselecteerd vanuit ons web-portaal.

AutoNiveau heeft met succes verschillende testen uitgevoerd bij een Polestar 2. Het is mogelijk om de configuratie te laden van verschillende stuurapparaten in het voertuig. Denk daarbij aan de configuratie van het stuurapparaat die de 12volt boordspanning regelt (Battery Control Module). Neem contact met ons op als er vragen zijn over de mogelijkheden.

 

Interessant voor jou

Smart Remote

De Smart Remote is de nieuwste remote. De Smart Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De Smart Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

Online Pass Thru Training Volvo - Polestar

In deze online training wordt het werken met de Volvo - Polestar fabrieksdocumentatie en het uitvoeren van software-updates uitgelegd. Deze online training wordt exclusief aangeboden door onze partners: Automotive Academy en Koskamp Opleidingen.

Pass Thru Pro Volvo - Polestar

AutoNiveau maakt een bedrijfsaccount aan bij Volvo - Polestar, waarna originele handleidingen en schema's binnen handbereik zijn en Pass Thru (software-updates) aan auto's van Volvo - Polestar mogelijk zijn. Inclusief een digitale demonstratie en 60 minuten Pass Thru support.