Kia Ceed (2018-) benzine partikelfilter regeneratie

AutoNiveau Remote Diagnostics Newsflash

Kia Ceed (2018-) benzine partikelfilter regeneratie

21-12-2022 | Sinds de invoering van de Euro 6c-norm zijn er fabrikanten die een partikelfilter monteren bij een benzineauto. Met een dergelijk filter wordt de uitstoot van partikels verlaagd bij direct ingespoten benzinemotoren. Het is mogelijk om via AutoNiveau een geforceerde regeneratie uit te voeren bij een Kia Ceed met een dergelijk filter. Het proces is vergelijkbaar als bij een dieselmotor, zo moet de motor bijvoorbeeld op temperatuur zijn. De uitdaging bij het regenereren van een partikelfilter bij een benzinemotor is dat er een zuurstofoverschot moet zijn. De strategie van het motorstuurapparaat is om dit bijvoorbeeld te doen wanneer gas wordt losgelaten. Wanneer het regenereren niet (voldoende) lukt, zal het voertuig hier een melding van geven. In dat geval moet het partikelfilter worden geregenereerd met behulp van een diagnosetester.

?

Interessant voor jou

Smart Remote

De Smart Remote is de nieuwste remote. De Smart Remote is te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website. De Smart Remote is een vereiste interface om gebruik te kunnen maken van AutoNiveau Remote Diagnostics.

AutoNiveau Solutions Pro

Met AutoNiveau Solutions Pro stel je nog sneller diagnose dankzij de uitgebreide database. Je hoeft minder snel de helpdesk te bellen en kunt zaken makkelijk en snel zelf oplossen. Dit scheelt in de tijd die je met een storing bezig bent en de auto is sneller weer de werkplaats uit.