Nieuws | Originele Tesla-diagnoseapparatuur

AutoNiveau en EDGE Mobility hebben beschikking over originele Tesla-diagnoseapparatuur

Geplaatst op: 06-04-2021
AutoNiveau heeft sinds enkele weken de beschikking over de originele Tesladiagnoseapparatuur. Hiermee kan op afstand een Tesla worden uitgelezen en diverse instellingen worden gemaakt. Hierdoor worden onze partners, waaronder alle EDGe Mobility-bedrijven, nog beter ondersteund.

Voor veel autobedrijven is het verkrijgen van een toegang tot fabrieksinformatie en/of de originele diagnosetool een uitdaging. AutoNiveau heeft dit voor heel merken al ingericht en begeleidt autobedrijven bij de aanschaf en gebruik hiervan. In sommige situaties is de licentie voor een bepaald automerk zo kostbaar dat aanschaf door een autobedrijf financieel niet aantrekkelijk is.

Volgens Menno Verhorst, directeur AutoNiveau, stond de wens om autobedrijven met de originele tool van Tesla te ondersteunen hoog op het verlanglijstje. Verhorst: “Na intens onderzoek en veelvuldig contact met Tesla is dit uiteindelijk gelukt. Het voordeel van de lange zoektocht is dat onze helpdeskmedewerkers inmiddels veel ervaring hebben met het gebruik van de originele Tesladiagnosetool.”

AutoNiveau verzorgt de helpdesk voor EDGe Mobility gecertificeerde autobedrijven. EDGe Mobility is Experts in elektrisch rijden en aangesloten bedrijven zijn bekende Tesla-specialisten. Ruud Beukers, directeur EDGe Mobility: “Ik heb zeker verheugd gereageerd op het bericht dat we partners nu kunnen ondersteunen met de Tesla-tool. Nu kunnen Tesla-rijders veilig en vertrouwd bij ruim 50 EDGe Mobilitypartners door het hele land hun auto voor onderhoud en reparatie brengen.”

Voor vragen of meer informatie naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen Menno Verhorst, AutoNiveau of Ruud Beukers, EDGe Mobility.

Tesla Toolbox

Met deze diagnosetester kunnen wij samen met u diagnose stellen aan Tesla’s. Het uitlezen van een Tesla kan op twee manieren. De eerste manier is door er een laptop op aan te sluiten. De tweede optie is om het voertuig “over the air” (OTA) uit te lezen. Dit betekent dat de auto wordt uitgelezen zonder dat daarvoor een kabel of interface op de auto hoeft worden aangesloten. Hiervoor hoeft de auto dus niet in de garage te zijn, maar kan ook gewoon geparkeerd staan bij de berijder voor deur, of op het werk. Prettig voor de klant, want het scheelt een afspraak maken en daarnaast ideaal voor de garage, omdat de auto al uitgelezen is voordat hij bij de garage aangeboden wordt. Meer lezen? Hier lees je alles wat je moet weten over de Tesla Toolbox