EV-trainingen

E-learning: NEN 9140 voor ev-Werkverantwoordelijke (WV-NEN 9140)

De ev-Werkverantwoordelijke moet goed op de hoogte zijn van de regelgeving omtrent veilig werken en eventuele risico's goed kunnen inschatten. Iedere tot ev-VP opgeleide technicus met werk- en denkniveau 4 kan ev-Werkverantwoordelijke worden. NEN 9140 beschrijft hoe veilig moet worden gewerkt aan e-voertuigen en wat de risico's zijn. De ev-Werkverantwoordelijke moet daarom goed op de hoogte zijn van deze regelgeving.

Adviseur e-voertuigen Basis

De transitie naar volledig elektrische en hybride auto’s gaat steeds sneller. Klanten in de showroom of aan de receptiebalie beginnen steeds meer vragen te stellen over elektrisch rijden. In deze training leer je basisvragen over hybride en elektrische voertuigen beantwoorden op klantniveau.

Adviseur e-voertuigen Gevorderd

In deze training leer je klanten uitgebreid te adviseren bij de aanschaf van een laadpaal en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de EV automotive branche. In deze training gaan we dieper in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-voertuigen en onderwerpen zoals Vehicle 2 Grid, slimme meters en het maken van een charge-plan.

Adviseur e-voertuigen Expert

In deze training leer je klanten uitgebreid te adviseren bij de aanschaf van een laadpaal, ben je op de hoogte van de voordelen van elektrische bedrijfsvoertuigen en behandelen we de State of Health (SOH).

EV-businessplan

De elektrisch aangedreven auto zal een flinke impact krijgen op het autobedrijf. Er worden steeds minder auto’s met een verbrandingsmotor verkocht en het aantal geregistreerde elektrische auto’s stijgt snel. Dit betekent een grote verschuiving in de aftersales op het moment dat er minder benzine- en of dieselauto’s in de werkplaats komen.

Interessant voor jou

Aan de slag met Pass Thru

Pass Thru, je hebt er waarschijnlijk al het een en ander over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk en wat zijn de mogelijkheden? Met Pass Thru kun je o.a. toegang krijgen tot merkspecifieke documentatie, software en TSB’s (Technisch Service Bulletins).

Succesvolle Tesla diagnoses

AutoNiveau en EDGe Mobility gebruiken de Tesla-diagnoseapparatuur nu ruim een half jaar en met succes. Graag delen we enkele voorbeelden om te laten zien wat er zoal mogelijk is met deze apparatuur.

Trekhaakconfiguratie Volkswagen ID.3 en ID.4

Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om een after-market trekhaakset te coderen bij auto’s op het nieuwe MEB-platform van de Volkswagen Groep. Dit is door ons uitgevoerd bij een Volkswagen ID.3 en ID.4 en we breiden dit uit naar andere voertuigen op dit platform.

Bekijk ook

Tesla servicekabel Model 3/Y

Deze Tesla servicekabel kan gebruikt worden voor het stellen van diagnose aan Tesla Model 3 en Tesla Model Y in combinatie met de originele diagnosetester van Tesla (Toolbox).

PicoScope 4425A 4-kanaals EV diagnostic kit

Deze set van Pico Technology, de PicoScope 4425A kit voor elektrische voertuigen (EV), is ontworpen voor alle voertuigtypes en aandrijflijnen en om werkplaatsen te voorzien van een toekomstbestendig systeem voor voertuigen met hoogspanningsbatterijen en motorsystemen.