Veilig werken aan e-voertuigen Gevorderd (VP NEN-9140)

Deze training is onderdeel van het opleidingsplan en kan niet los worden aangekocht

Trainingsinformatie

Deze training ‘Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (ev-VP NEN 9140)’ is voor technici die al de kennis en vaardigheid hebben die voor een ev-VOP (ev-voldoende onderricht persoon) gelden en die verantwoordelijk gaan worden voor het controleren van het spanningsvrij zijn van het HV-systeem zodat veilig reparaties verricht kunnen worden aan onderdelen van dit HV-systeem, uitgezonderd de HV-batterij.

Tijdens deze ééndaagse training leer je hoe veilig metingen kunt verrichten en waar om zo zeker te zijn dat de het HV-systeem veilig is om aan te werken door jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP). Ook wordt er dieper ingegaan op de werking van een HV-systeem en leer je eenvoudige diagnoses te stellen. Nadat je deze training met voldoende resultaat gevolgd hebt, kun door je werkgever worden aangewezen als ev-vakbekwaam persoon (ev-VP) volgens NEN 9140.

Leerdoelen

  • De veiligheidsrisico’s van werken aan, met of nabij e-voertuigen
  • De veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen bij werken aan e-voertuigen
  • De toestand van je PBM’s controleren
  • Weten aan welke eisen (meet) gereedschappen moeten voldoen
  • Het HV-systeem onderbreken volgens het voorschrift van de fabrikant
  • De ev-componenten van een e-voertuig herkennen en benoemen

Aanvullende informatie

Kenmerken

Klantbeoordeling

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch opleidingsplan

Het technisch opleidingsplan van AutoNiveau start met een Niveautoets waarin de huidige kennis wordt gemeten. Na het voltooien van de Niveautoets wordt een persoonlijk opleidingsplan getoond met de behaalde competenties en de te volgen trainingen.