Nieuws

Picoscope Roadshow

21 februari 2019

In 2018 is AutoNiveau gestart met de introductie van 4-kanaals oscilloscopen van het merk Pico, welke worden toegepast in onze trainingen. Bij verschillende bedrijven was en is er interesse om in deze apparatuur te investeren om diepgaande diagnose mogelijk te maken.

Om bedrijven die geïnteresseerd zijn in een oscilloscoop en de toepassingen daarvan beter willen leren kennen verzorgt Pico Tech, producent van Pico oscilloscope op enkele AutoNiveau locaties een workshop.

De workshop wordt georganiseerd door AA-Equipment in samen werking met Pico Tech.

PicoScope Roadshow

Moderne voertuigen worden steeds complexer en gevoeliger voor storingen en de snelheid van nieuwe elektronica toepassingen is hoog. Wat vandaag modern is, is morgen weer achterhaald.

Heb je een voertuig in de werkplaats met een storing, dan is diagnose stellen via het uitlezen van foutcodes met een diagnosesysteem niet meer voldoende. Het wisselen van componenten in de hoop de storing te verhelpen, is niet meer van deze tijd.

Kortom diagnose stellen is ook gebruikmaken van een snelle automotive oscilloscoop. Gelukkig wordt in de opleiding van autotechnicus steeds meer aandacht besteedt aan het werken met een oscilloscoop. Maar als je al in de werkplaats werkt en je weet kennis is niet up-to-date om te werken met een oscilloscoop, wat dan?

In samenwerking met Pico Tech, producent van Pico oscilloscopen, organiseren wij op locatie in april op 2, 3 en 4 april oscilloscoop workshops. Voor degene die zich aan het oriënteren zijn voor het aanschaffen van een automotive oscilloscoop, zijn deze workshops dé kans om meer inzicht te krijgen wat een oscilloscoop kan betekenen bij het stellen van een professionele diagnose en voor het uitbreiden van uw vakkennis.

Wat wordt tijdens deze workshops behandeld en aan de hand van een aangepast voertuig in praktijk gebracht:

 • Batterij alternator test met relatieve compressie
 • Het testen van diesel injectors in signaal zichtbaar maken
 • Krukas t.o.v. nokkenas en injectie
 • CAN bus metingen
 • Secundair meten met de Coil on plug
 • Positieve als negatieve drukken omzetten in een signaal met de WPS
  • 720° rotatie en wat zie ik dan
  • Brandstofdrukken

Natuurlijk biedt de Pico oscilloscoop nog veel meer. Deze workshops geven een goed beeld van wat een oscilloscoop kan betekenen als diagnose instrument.

Om iedereen kennis te laten maken met een oscilloscoop, worden maximaal 25 personen per avond toegelaten tot deze workshops.

De workshops worden gehouden op:

 • 2 april 2019 locatie AutoNiveau te Amsterdam
 • 3 en 4 april 2019 locatie AutoNiveau te Helmond

Voor deze workshop wordt een vergoeding gevraagd van € 125,00 per persoon excl. btw. Besluit u om een Pico oscilloscoop aan te schaffen, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht. Bedrag moet voor aanvang van de workshop betaald zijn.

Aanvang 19.00 en het duurt tot ongeveer 22.00u.

U kunt zich opgeven voor een van deze workshops door op deze link te klikken.