Nieuws

HYBRIDE EN ELEKTRISCHE AUTO 2.0

11 augustus 2017

De laatste maanden is er veel nieuws over auto's met een elektrische aandrijflijn. Steeds meer fabrikanten hebben hun eerste elektrische auto inmiddels gelanceerd of gaan dit binnenkort doen. Ook de bezwaren van een kleine actieradius worden overwonnen doordat de capaciteit van de accupakketten snel toeneemt.
Als binnen enkele jaren ook de catalogusprijs daalt zal het aantal volledig elektrische auto's op de Nederlandse wegen snel stijgen.
Wat betekent dit voor het onderhoud en reparaties bij de traditionele autobedrijven?

Niemand weet dit exact, maar een duidelijke richting is er wel.

De elektrische motor bestaat al vele jaren en heeft als grote voordeel dat de maximale trekkracht vanaf het wegrijden beschikbaar is. Daarnaast is het aantal onderdelen in een elektromotor vele malen kleiner dan die van een verbrandingsmotor waardoor ook het onderhoud beperkt is.
Maar welke aanpassingen zijn gemaakt waar wel onderhoud aan uitgevoerd moet worden?

In de komende periode verzorgen we trainingen met 2 hybride en 3 vol elektrische auto's, waaronder een Tesla Model S waarin alle facetten aan bod komen.
Wil je weten wat er de komende jaren gaat veranderen en waar we ons op moeten gaan voorbereiden? Schrijf dan in voor de training bij 1 van onze 9 locaties in Nederland. De eerst trainingen zijn gepland in Assen en starten in september 2017.

Klik hier voor de inhoud en de verschillende data van de trainingen.