Auto's de Baas

Kies jouw weg met fabrikantendata en sleutel op merkniveau.

OE data onmisbaar

Zorgen dat garagebedrijven onafhankelijk kunnen blijven werken aan moderne auto’s.

Auto’s de Baas is een gezamenlijk initiatief van een groep organisaties die het belangrijk vinden dat garagebedrijven toekomstbestendig blijven. Gezamenlijk zien we dat toegang tot de juiste training, apparatuur en ondersteuning steeds belangrijker worden om aan moderne auto’s te kunnen werken. Garagebedrijven die geen toegang hebben tot originele fabrikanten worden steeds afhankelijker van anderen. Dat gaat ten koste van hun toegevoegde waarde richting de klant. En ook van hun winstgevendheid en kansen om te overleven in een steeds complexer speelveld. Daarom is het nodig dat garages goede keuzes maken en met OE data aan de slag gaan, zodat ze onafhankelijk kunnen blijven en zelf goed onderhoud en reparaties uit kunnen blijven voeren.

We zien dat de drempel om met OE data te starten voor veel garagebedrijven nog hoog is. Er kan al heel veel, maar veel garagehouders kennen de voordelen niet en zien misschien op tegen het onbekende. Dat is helemaal niet nodig. Nog te weinig ondernemers gaan met deze belangrijke ontwikkeling aan de slag. Daarom nemen BOVAGRAI-Aftermarket, AutoNiveau en een grote groep partners het initiatief om daar samen wat aan te doen. Met Auto’s de Baas informeren we garagehouders en autotechnici over wat OE data te bieden heeft en welke keuzes garagebedrijven kunnen maken met ondersteuning van diverse marktpartijen.

Wat is OE data?

OE Data is de overkoepelende term waarbij je bij de fabrikant inlogt om toegang te krijgen tot informatie en tools. Voorbeelden hiervan zijn Technische Informatie (TI), Pass Thru en Remote Diagnose. Zelf doen, samenwerken of uitbesteden? Elk autobedrijf is anders, je kunt kiezen per merk welke vorm van OE Data je wilt gebruiken.  

TI en Pass Thru

Ben je opzoek naar Technische Informatie, originele handleidingen en schema's? Dan heb je een account nodig bij de fabrikant. Wil je op een nog dieper niveau werken met OE data? Ga dan aan de slag met Pass Thru. Met Pass Thru leg je een directe verbinding tussen de auto en de data-server van de fabrikant. Hierdoor stel je sneller de juiste diagnose en kan je zelf software-updates uitvoeren! 

Remote Diagnose

Bij Remote Diagnose neemt een ander de auto op aftstand over. Ze kunnen dan bijvoorbeeld een trekhaak of sleutel inleren. Dit kan handig zijn voor merken die je niet vaak binnenkrijgt. Bij AutoNiveau noemen we deze ondersteuning AutoNiveau Remote Diagnostics (ARD). Hiermee heeft het autobedrijf de mogelijkheid om gebruik te maken van de extra functies welke met universele diagnose apparatuur niet altijd mogelijk zijn.

Interessant voor jou:

Online Pass Thru Training VAG

In deze online training wordt het werken met de VAG groep fabrieksdocumentatie en het uitvoeren van software updates uitgelegd. Deze online training wordt exclusief aangeboden door onze partners: Automotive Academy en Koskamp Opleidingen.

Online Pass Thru Training PSA

In deze online training wordt het werken met de PSA groep fabrieksdocumentatie en het uitvoeren van software updates uitgelegd. Deze online training wordt exclusief aangeboden door onze partners: Automotive Academy en Koskamp Opleidingen.

Online Pass Thru Training BMW

Na het volgen van deze online training ben je in staat om zelfstandig de werkplaatsdocumentatie te raadplegen van BMW en te werken met de diagnosetester (ISTA). Deze online training wordt exclusief aangeboden door onze partners: Automotive Academy en Koskamp Opleidingen.

Online Pass Thru Training Volvo - Polestar

In deze online training wordt het werken met de Volvo - Polestar fabrieksdocumentatie en het uitvoeren van software-updates uitgelegd. Deze online training wordt exclusief aangeboden door onze partners: Automotive Academy en Koskamp Opleidingen.

Online Pass Thru Training Opel - Chevrolet

In deze online training wordt het werken met de Opel - Chevrolet fabrieksdocumentatie en het uitvoeren van software-updates uitgelegd. Deze online training wordt exclusief aangeboden door onze partners: Automotive Academy en Koskamp Opleidingen.

Pass Thru software support 1 uur (online)

Heeft u een probleem met de Pass Thru software? Bij AutoNiveau staan we voor u klaar met onze support service. We bieden een uur (online) support.