Nieuwsbrief

Remote Diagnostics, de oplossing voor uitlezing op afstand...

Diagnose en hulp op afstand met AutoNiveau Remote Diagnostics


AutoNiveau heeft de mogelijkheid om op afstand een auto over te nemen, deze service heet "AutoNiveau Remote Diagnostics". Met dit online platform en onze ‘Remote’ zijn wij in staat een brug te slaan tussen de EOBD-stekker, van de auto in uw werkplaats, en het AutoNiveau Servicecenter. Hiermee heeft het autobedrijf nu de mogelijkheid om “In House” gebruik te maken van de extra functies welke met universele diagnose apparatuur niet altijd mogelijk zijn.
Zo kunnen wij bijvoorbeeld; sleutel transponders aanleren, trekhaken coderen, service intervallen resetten en nog veel meer. 
 

 

Hoe werkt het?

De interface van AutoNiveau Remote Diagnostics sluit je aan op je tablet en op de EOBD-stekker van de auto. De tablet heeft een verbinding met internet door WiFi of 3G/4G. In de tablet selecteer je de auto en de werkzaamheden, bijvoorbeeld het coderen van de accu. Als je op enter drukt, komt de melding op het AutoNiveau ServiceCenter binnen, waar de medewerkers al klaar zitten. Wij maken online verbinding met de auto en gaan op afstand de accu coderen. Als we dat succesvol hebben afgerond geven we via de auto een signaal door, bijvoorbeeld een lichtsignaal. We versturen een bericht naar de tablet en verzenden de factuur met vermelding van de juiste referentie zodat dit eenvoudig kan worden door belast.
 

AutoNiveau Remote Diagnostics maakt het mogelijk om op afstand een voertuig te configureren, coderen en onderdelen programmeren, zoals bijvoorbeeld:   

 • Sleutel transponder aanleren
 • Trekhaak configureren
 • DTC codes lezen en wissen
 • Accu coderen
 • Verstuivers coderen
 • Service Interval Reset
 • Hoog Voltage Batterij status check
 • Vind alle mogelijke diensten per merk en model of dienst

Geen abonnement

Er is geen abonnement van toepassing, er wordt alleen betaald voor de dienst welke wordt gedaan. Na het leveren van de dienst wordt een bevestiging gestuurd en worden de kosten via een automatische incasso voldaan.
 

Bestellen van een AutoNiveau Remote!

Een AutoNiveau Remote Diagnostics tool kan besteld worden via de webshop van AutoNiveau. Daarna ontvangt u een SEPA formulier voor de automatische incasso van de diensten. Controleer de gegevens op het SEPA formulier en onderteken het en stuur het retour aan AutoNiveau.
 

AutoNiveau Remote Diagnostics producten

PRO € 849,- excl. BTW

Basic Plus € 649,-  excl. BTW

Basic € 399,- excl. BTW

 • Deze Remote Diagnostic PRO is een complete en optimale remote set met de volgende specificaties:
  • Remote interface hardware
  • een robuuste 8 inch tablet met Wifi en 4G
  • inclusief SIM-kaart mogelijkheid
  • inclusief tablet styluspen
  • inclusief rubber beschermhoes
  • inclusief professionele kunststof koffer
 • Bestel de Remote Diagnostic PRO in de webshop

 

 
Maatregelen Corona

Beste opdrachtgevers en deelnemers van AutoNiveau trainingen,

Corona perikelen

Zoals bekend houden de corona perikelen de hele wereld en ook u en ons in een houtgreep. Waar de werkplaatsen nog doordraaien, zijn de trainingen na de persconferentie van 31 maart verder uitgesteld tot 28 april. In de persconferentie is direct aangegeven dat een verlenging mogelijk is. Voor de zekerheid hebben we de start van de klassikale trainingen om deze reden een week extra opgeschoven.

Herstart klassikale trainingen op woensdag 6 mei

Dit betekent dat alle trainingen gepland tot 5 mei worden ingetrokken en opnieuw gepland. Op dit moment wordt een nieuwe planning gemaakt waar de eerste training start op woensdag 6 mei, de komende weken zullen daarvoor opnieuw uitnodigingen voor worden verstuurd. Alle uitnodigingen en herinneringen die zijn verstuurd of nog worden verstuurd met een datum voor 6 mei kunnen als niet verstuurd worden beschouwd.

Helpdesk en Remote Diagnostics

Onze medewerkers op de telefonische helpdesk en op Remote Diagnostic zijn wel normaal bereikbaar van 08.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.45 uur.

Wanneer de ontwikkelingen daartoe aanleiding geven, passen we onze berichtgeving daarop aan. Kijk regelmatig op onze site.

Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar op 088 - 00 44 123

Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Directie en medewerkers AutoNiveau